Ο Χένρι Χάιμλιχ έσωσε 87χρονη από πνιγμό χάρη στη… λαβή Χάιμλιχ! – EKYZ

Ο Χένρι Χάιμλιχ έσωσε 87χρονη από πνιγμό χάρη στη… λαβή Χάιμλιχ!

Έναρξη συνεργασίας στη Ρόδο
25/05/2016
LifeVac / Place-Push-Pull
08/06/2016

Ο Χένρι Χάιμλιχ έσωσε 87χρονη από πνιγμό χάρη στη… λαβή Χάιμλιχ!

Κάνε Share αν σου αρέσει!

11

Ήταν πραγματικά ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή…

Την περασμένη εβδομάδα η 87χρονη Πάτι Ρις από το Σινσινάτι των ΗΠΑ αποφάσισε να κάνει ένα «δώρο» στον εαυτό της και να απολαύσει ένα λαχταριστό χάμπουργκερ, μέσα στο σπίτι της, στο συγκρότημα κατοικιών για ηλικιωμένους όπου ζει τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, στις πρώτες κιόλας μπουκιές, η ηλικιωμένη πνίγηκε και θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή της, εάν κυριολεκτικά δεν βρισκόταν δίπλα της ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή.

Μέσα στην ατυχία της, η κυρία Ρις στάθηκε απίστευτα τυχερή, αφού ο ηλικιωμένος που στεκόταν δίπλα της, την στιγμή που πνίγηκε, δεν ήταν άλλος από τον Χένρι Χάιμλιχ, τον άντρα ο οποίος πριν από 42 χρόνια επινόησε μία από τις πιο σημαντικές ιατρικές τεχνικές: τη λαβή για επείγουσα διάσωση από πνιγμό, που φέρει το όνομά του!

Ο Χένρι Χάιμλιχ
2

Ο 96χρονος σήμερα Αμερικανός χειρουργός θώρακος έσωσε τη ζωή της 87χρονης ηλικιωμένης εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στην πράξη την τεχνική που ο ίδιος ανακάλυψε το 1974!

Ο κ. Χάιμλιχ ζει επίσης στο συγκεκριμένο συγκρότημα για ηλικιωμένους και, όταν είδε την Πάτι Ρις να πνίγεται, έπιασε χωρίς δεύτερη σκέψη… δουλειά, εφαρμόζοντας τον χειρισμό Χάιμλιχ επάνω της. Πριν από εκείνον, ένας υπάλληλος του κέντρου είχε προσπαθήσει να κάνει το ίδιο, αλλά χωρίς επιτυχία.

Η διάσωση της κύριας Ρις από τον 96χρονο έγινε το κύριο θέμα συζήτησης των ηλικιωμένων που ζούσαν εκεί και, μέσα σε λίγες ώρες, τοπικά ΜΜΕ ζητούσαν από τον 96χρονο και την 87χρονη να τους μιλήσουν.

Η κυρία Πάρι Ρις
3

«Με έκανε να εκτιμήσω πόσο υπέροχο είναι να μπορείς να σώζεις τόσες ζωές», είπε ο κ. Χάιμλιχ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Cincinnati Enquirer», ενώ η κυρία Ρις ανέφερε ότι ο Θεός την έβαλε να καθίσει δίπλα στον 96χρονο σωτήρα της.

Ο Χάιμλιχ είχε παρουσιάσει πολλές φορές την τεχνική του, ωστόσο, δεν την είχε εφαρμόσει ποτέ. Χρειάστηκε να πάει 96 ετών για να καταλάβει πόσο σημαντική και πολύτιμη είναι η ανακάλυψη που έκανε.

Η λαβή Χάιμλιχ
4

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.