Νέα Έρευνα! Η αποτελεσματικότητα και η χρηστικότητα των συσκευών εκκαθάρισης των αεραγωγών, για απόφραξη από ξένο σώμα. – EKYZ

Νέα Έρευνα! Η αποτελεσματικότητα και η χρηστικότητα των συσκευών εκκαθάρισης των αεραγωγών, για απόφραξη από ξένο σώμα.

To EKYZ σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το 2021!
16/12/2020
Μητέρα σώζει τον 2 ετών γιό της από πνιγμονή με τη συσκευή LifeVac!
12/10/2021

Νέα Έρευνα! Η αποτελεσματικότητα και η χρηστικότητα των συσκευών εκκαθάρισης των αεραγωγών, για απόφραξη από ξένο σώμα.

Η αποτελεσματικότητα και η χρηστικότητα των συσκευών εκκαθάρισης των αεραγωγών με βάση την αναρρόφηση, για απόφραξη από ξένο σώμα: μια δοκιμή τυχαίας διασταύρωσης σε μελέτη με εκπαιδευτικά προπλάσματα.


LifeVac Vs Κοιλιακές ωθήσεις - LifeVac Vs Dechoker - Dechoker Vs Κοιλιακές ωθήσεις.

Στο LifeVac, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την αμερόληπτη επιστημονική έρευνα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μια ανεξάρτητη δημοσιευμένη ερευνητική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Warwick Medical School, University of Warwick Coventry, UK και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης Resuscitation Plus.

Αυτή η τυχαία δοκιμή/μελέτη crossover δείχνει την αποτελεσματικότητα και τη χρηστικότητα των συσκευών εκκαθάρισης αεραγωγών με βάση την αναρρόφηση, για απόφραξη από ξένο σώμα: μια δοκιμή τυχαίας crossover εκπαιδευτικών προπλασμάτων.

Συμπέρασμα

«Σε αυτή τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε εκπαιδευτικά προπλάσματα, διαπιστώσαμε ότι, σε σύγκριση με τις κοιλιακές ωθήσεις, το ποσοστό επιτυχίας για την απομάκρυνση εξωτερικού σώματος και την απόφραξη των αεραγωγών ήταν υψηλότερο στην ομάδα LifeVac σε σύγκριση με την ομάδα Dechoker.

________________________________________

Το αρχικό αποτέλεσμα δείχνει, ότι το εξωτερικό σώμα αφαιρέθηκε με επιτυχία στο 99% των περιπτώσεων με τη χρήση της συσκευής LifeVac, στο 74% των περιπτώσεων με τη χρήση της συσκευής Dechoker και στο 71% των περιπτώσεων με κοιλιακές ωθήσεις (Πίνακας 2). Οι πιθανότητες επιτυχούς απομάκρυνσης εξωτερικού σώματος ήταν σημαντικά υψηλότερες στην ομάδα LifeVac απ ότι σε αυτή με τις κοιλιακές ωθήσεις (αναλογία πιθανοτήτων 47,32, 95% CI 5,75-3389,40), αλλά δεν ήταν σημαντικά υψηλότερες στην ομάδα Dechoker σε σύγκριση με αυτη με τις κοιλιακές ωθήσεις (αναλογία πιθανότητας 1,22, 95% CI 0,60 –2.47).

Η απομάκρυνση του ξένου σώματος σε λιγότερο από ένα λεπτό, σημειώθηκε στο 82% των περιπτώσεων με τη χρήση της συσκευής LifeVac, στο 44% των περιπτώσεων με τη χρήση της συσκευής Dechoker και στο 67% εφαρμόζοντας κοιλιακές ωθήσεις.

Κατά συνέπεια η συσκευή LifeVac ξεπέρασε τη συσκευή Dechoker, ενώ τα αποτελέσματα από τη σύγκριση μεταξύ των άλλων δύο ομάδων (LifeVac vs Κοιλιακές ωθήσεις και Dechoker vs Κοιλιακές ώσεις) ήταν μικτά.

Η εμπιστοσύνη που υπάρχει στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην πραγματική ζωή ήταν υψηλότερη όσων αφορά την ομάδα κοιλιακών ωθήσεων, αν και με βάση τις συγκρίσεις μεταξύ των ομάδων φάνηκε ότι οι κοιλιακές ωθήσεις δεν ήταν ανώτερες από το LifeVac. Σε αυτήν τη μελέτη με εκπαιδευτικά προπλάσματα, βρήκαμε στοιχεία ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν το LifeVac είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στην απομάκρυνση του ξένου σώματος και στην απόφραξη των αεραγωγών από τα άτομα που χρησιμοποιούν κοιλιακές ωθήσεις. Δεν βρήκαμε στοιχεία για βελτιωμένη επιτυχία από άτομα που χρησιμοποιούν το Dechoker, σε σύγκριση με άτομα που εφαρμόζουν κοιλιακές ωθήσεις. " Τώρα με περισσότερες από 100 ζωές που σώζονται από μια κατάσταση πνιγμού, είμαστε πολύ περήφανοι που συνεχίζουμε να θέτουμε τα πρότυπα για την τεχνολογία των συσκευών εκκαθάρισης αεραγωγών!

Ο Matthew Banagan από το LifeVac Europe σχολίασε: «Είναι υπέροχο να βλέπουμε ανθρώπους να κάνουν έρευνες για να δείξουν την αποτελεσματικότητα των ACD (Anti-Choking Devices, Airway Clearance Devices). Καθώς όλοι γνωρίζουν ότι ο κύριος στόχος μας είναι να συμπεριλάβουμε τη χρήση συσκευών αναρρόφησης χειρός / μη επεμβατικών συσκευών αναρρόφησης χεριών στο πρωτόκολλο πνιγμού BLS, διότι αυτό θα αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας των πρωτοκόλλων BLS πνιγμού στο 100% όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα δώσει επίσης σε άτομα όπως οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων μια επιπλέον επιλογή όταν αποτύχουν όλα τα άλλα.

Με 4 ζωές που έχουν ήδη σωθεί φέτος, προσβλέπουμε σε μια άλλη καταπληκτική χρονιά για το LifeVac και το ACD!
Κάνε Share αν σου αρέσει!

Mια δοκιμή τυχαίας διασταύρωσης σε μελέτη με εκπαιδευτικά προπλάσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.