Ασφαλές Καλοκαίρι! – EKYZ

Ασφαλές Καλοκαίρι!

Η Lidl Ελλάς εξοπλίζει το εστιατόριο της με LifeVac!
14/06/2022
Απαιτούμενα υλικά των χώρων Πρώτων Βοηθειών και των φαρμακείων στους χώρους εργασίας, ΦΕΚ 2562/Β/11.10.2013
16/06/2022
💡 SAFETY TIP | Χαρείτε ένα ασφαλές καλοκαίρι!

Είναι η εποχή του χρόνου που οι παραλίες γεμίζουν με κόσμο και μυρίζουν αντιηλιακα, ενώ τα μπάρμπεκιου παίρνουν φωτιά. Θέλουμε να σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές για την ασφάλεια σας, που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Το πρώτο είναι η θερμική εξάντληση.

Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει ζάλη, λιποθυμία, εξανθήματα λόγω θερμότητας, κράμπες, εγκεφαλικά και σε ακραίες περιπτώσεις θάνατο. Φοράτε ρούχα με ανοιχτά χρώματα. Όσο πιο σκούρο είναι το ύφασμα τόσο περισσότερο ήλιο θα προσελκύει και θα απορροφά. Φορέστε ρούχα διαπνέοντα. Τίποτα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό. Φορέστε γυαλιά ηλίου και καπέλα. Φοράτε αντηλιακό. Θυμηθείτε τρεις απλές λέξεις: Νερό, Ξεκούραση και Σκιά!

Στη συνέχεια, η πυρασφάλεια. Είτε μαγειρεύετε στο σπίτι είτε στην κατασκηνώση, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε πιο ασφαλείς αυτό το καλοκαίρι όταν χρησιμοποιείτε φωτιά. Τους καλοκαιρινούς μήνες, τα μαγειρικά σκεύη και τα μπάρμπεκιου είναι μερικές από τις κύριες αιτίες πυρκαγιών. Για να μειώσετε την πιθανότητα πυρκαγιάς, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε όλο τον εξοπλισμό μαγειρέματος με τον τρόπο που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί και μην αφήνετε ποτέ το μαγείρεμα χωρίς επίβλεψη. Αφαιρείτε περιοδικά το συσσωρευμένο λίπος στους δίσκους κάτω από τη σχάρα καθώς και στην ίδια τη σχάρα.

Διατηρήστε μια περιοχή 3 μέτρων χωρίς χόρτα και θάμνους γύρω από τις ψησταριές και τις φιάλες αερίου. Πριν ανάψετε μια φωτιά, θυμηθείτε να κάνετε αυτά τα βήματα για να διασφαλίσετε ότι αυτή δεν θα εξαπλωθεί. Κρατήστε τα ζιζάνια και το γρασίδι κομμένα. Παρέχετε αρκετό νερό για να διατηρήσετε τα φυτά υγιή και πράσινα. Αφαιρέστε τη νεκρή και συσσωρευμένη βλάστηση και πετάξτε τα σε σωστό και αφαλή μέρος που σας έχει υποδείξει η τοπική αρχή. Δημιουργήστε μια ασφαλή ζώνη τουλάχιστον 10 μέτρων γύρω από το σπίτι σας που να είναι απαλλαγμένη από οτιδήποτε μπορεί να αναφλεγεί και να εξαπλωθεί σε αυτό. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα φτυάρι, έναν κουβά με νερό, έναν πυροσβεστήρα ή άλλα εργαλεία πυρόσβεσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Διασκεδάστε αυτό το καλοκαίρι και θυμηθείτε αυτές τις απλές συμβουλές. Μέχρι την επόμενη φορά, μείνετε θετικοί, μείνετε ασφαλείς και θυμηθείτε την εκπαίδευση σας για την ασφάλεια σας!

Πηγή HSI
Κάνε Share αν σου αρέσει!

Είναι η εποχή του χρόνου που οι παραλίες γεμίζουν με κόσμο και μυρίζουν αντιηλιακα, ενώ τα μπάρμπεκιου παίρνουν φωτιά. Θέλουμε να σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές για την ασφάλεια σας, που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική μας ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.