E.K.Y.Z. – EKYZ

E.K.Y.Z.

E.K.Y.Z.

Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής - Ε.Κ.Υ.Ζ., με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι το μεγαλύτερο κέντρο στην Ελλάδα από το 2003, όσον αφορά την παροχή:

- Συμβουλευτικών Υπηρεσιών
- Υπηρεσιών Ελέγχου & Αξιολόγησης Υφιστάμενων δομών
- Εξοπλισμού και Εκπαίδευσης.

στους τομείς:

- Των Πρώτων Βοηθειών
- Της Ασφάλειας & Διάσωσης
- Της Πυρόσβεσης & Πυροπροστασίας
- Της Διαχείρισης περιστατικών Έκτακτης Ανάγκης,
- Της προμήθειας Ιατρικών Μηχανημάτων αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων και όχι μόνο.

Τι θέλουμε να πετύχουμε

Η Αφετηρία, το Επίκεντρο και ο Πυρήνας των προσπαθειών μας στοχεύει στην Προστασία του Υπέρτατου Αγαθού της Ανθρώπινης Ζωής και της Σωματικής Ακεραιότητας, γεγονός που αποτελεί την δική μας μικρή συνεισφορά στην κοινωνία.

Μέσα από τις βασικές μας αρχές, της Ειλικρίνειας, Ταπεινότητας και Ακεραιότητας, προσπαθούμε διαρκώς να ανακαλύψουμε καινοτόμους τρόπους κάλυψης των αναγκών των πελατών μας, παραμένοντας παράλληλα βαθιά ριζωμένοι στις βασικές μας αξίες. Η προσέγγισή μας είναι προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα και ταυτόχρονα προσαρμοσμένη ώστε να ταιριάζει σε κάθε μοναδικό μας πελάτη, υφιστάμενο και μελλοντικό. Για εμάς αυτό μεταφράζεται στο να πράττουμε “το πρέπον” από την πρώτη στιγμή, αναβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών μας, παραμένοντας όμως πάντα αποτελεσματικοί και διατηρώντας απαράμιλλα πρότυπα.

Ο τρόπος που λειτουργούμε επιχειρηματικά είναι εξίσου σημαντικός με αυτό που κάνουμε. Οι βασικές μας αξίες είναι οι αρχές που μας καθοδηγούν καθημερινά, επιτρέποντας στους πελάτες μας να νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι για την επιλογή τους.

Στα πλαίσια αυτά και θέλοντας να είμαστε ακόμη πιο κοντά στους πελάτες μας, ανταποκρινόμενοι αμεσότερα στις απαιτήσεις τους, έχουμε συνεργάτες στην Αθήνα, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Ρόδο.

Μοναδικότητα - Καινοτομία

Διαρκώς αναζητούμε στην παγκόσμια αγορά ιατρικά καινοτόμα τεχνολογικά θαύματα, τα οποία αφού αξιολογούμε με βάση διεθνή πρότυπα, φροντίζουμε να τα παρέχουμε στους πελάτες μας.

Ο Εξοπλισμός

Η υλικοτεχνική υποδομή των προγραμμάτων περιλαμβάνει:

- Εκπαιδευτικά προπλάσματα ενηλίκων, παιδικά και βρεφικά.
- Ειδικό πρόπλασμα διαχείρισης αεραγωγού.
- Μάσκες εμφυσήσεων (pocket mask) / Υποστρώματα
- Πλήρες εξοπλισμένα φαρμακεία
- Προτζέκτορες / Φορητούς Η/Υ
- Αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές
- Εκπαιδευτικούς αυτόματους απινιδωτές
- Συσκευές παροχής οξυγόνου
- Εξοπλισμό διάσωσης – φορεία – ορειβατικό εξοπλισμό
- Εκπαιδευτικά DVD
- Εγχειρίδια

Οι εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις του ΕΚΥΖ είναι πλήρως εξοπλισμένες, έτσι ώστε να παρέχουν τις καλύτερες παροχές σε όλους τους εκπαιδευόμενους.

Αναγκαιότητα Εκπαίδευσης

Η καθημερινή ζωή κρύβει πολλούς κινδύνους, που απειλούν την ασφάλεια μας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή η ύπαρξη ενός ατόμου γύρω μας με γνώσεις στις Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση ενός επείγοντος περιστατικού. Ατύχημα μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε.
Πολύ σημαντικό είναι ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος αφού δεν υπάρχουν άτομα εκπαιδευμένα την στιγμή που χρειάζονται. Σε ποσοστό 71,7% του συνόλου των ατυχημάτων, οι πρώτες βοήθειες παρέχονται στο νοσοκομείο και όχι στο σημείο του συμβάντος, λόγω έλλειψης εκπαιδευμένων ατόμων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η συνειδητοποίηση από όλους της σπουδαιότητας της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών και η προσφορά γνώσης αντιμετώπισης ενός επείγοντος περιστατικού.
Μέσω των Κύκλων Προγραμμάτων εκπαιδεύονται και πιστοποιούνται τα άτομα, έτσι ώστε με σωστούς χειρισμούς να μπορούν να διατηρήσουν κάποιον στην ζωή μέχρι να φτάσουν οι επαγγελματίες διασώστες του ΕΚΑΒ.

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΕΚΥΖ

Μια από τις βασικές πεποιθήσεις του Ε.Κ.Υ.Ζ. είναι ότι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της θα έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα όταν συντελείται σε ένα εύρωστο κοινωνικά περιβάλλον.
Έχοντας ως στόχο λοιπόν την λειτουργία του σε αρμονία με την κοινωνία, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα θέματα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιεί:

- Δωρεάν παρουσιάσεις Πρώτων Βοηθειών και αντιμετώπισης σεισμού σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, συλλόγους και οργανισμούς
- Διασωστική κάλυψη εκδηλώσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων
- Πιλοτικά προγράμματα δημιουργίας ομάδων εκτάκτων αναγκών σε απομακρυσμένες περιοχές
- Κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, μέσω του Ε.Κ.Υ.Ζ. club


Νομοθεσία


Πρώτο μέλημα όλων των εταιρειών, των συλλόγων αλλά και των κρατικών φορέων πρέπει να είναι η υγεία και η ασφάλεια. Ο καθένας μας είναι εκτεθειμένος σε πλήθος κινδύνων, που απειλούν την υγεία του, την σωματική του ακεραιότητα ή ακόμα και την ίδια του την ζωή. Η φροντίδα για το αναπάντεχο απλώνεται σε ποικίλους τομείς:

• Κτηριακή ασφάλεια και προδιαγραφές κινδύνου και καταστροφών
• Μέλημα για την εκπαίδευση προσωπικού ασφαλείας στις Πρώτες Βοήθειες
• Εξειδικευμένη ασφάλεια (για την ηχορύπανση, σηματοδότηση επικίνδυνων χώρων κ.α.)

Πέρα από τον υπ’ αριθμό 3850/2.6.2010 νόμο «Περί Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων», βάσει της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας – Οδηγίας «ΠΛΑΙΣΙΟ», η παρουσία εκπαιδευμένων ατόμων στην παροχή Πρώτων βοηθειών, στη Πυρασφάλεια και στην Εκκένωση στον χώρο εργασίας καθίσταται απαραίτητη και πρωταρχική ενέργεια.
Κατεβάστε τη νομοθεσία από εδώ: Νομοθεσία


Εξοπλισμός Διάσωσης


Το κέντρο μας έχει την δυνατότητα να προμηθεύσει τους χώρους εργασίας αλλά ιδιώτες με εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και οτιδήποτε έχει σχέση με την Ασφάλεια. Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά κάποια εξ αυτών στο κατάστημα μας, στην αντίστοιχη ενότητα ΚατάστημαΤόπος υλοποίησης


Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται είτε ενδοεπιχειρησιακά σε όλη την Ελλάδα, είτε εξωεπιχειρησιακά, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, ανάλογα με τις ανάγκες.
Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα Απομακρυσμένης Ασύγχρονης και Σύγχρονης εκπαίδευσης μέσω internet και της πλατφόρμας Courses Online.